Soluția perfectă pentru creșterea rapidă și mărirea recoltei de ardei! Cum se folosește

Cum se cultivă ardeii? De ce creșterea și dezvoltarea lor este foarte lentă? Cum trebuie să

îngrijiți culturile de ardei, ca să obțineți o recoltă bogată? Cu ce se fertilizează ardeii? Dacă v-ați pus vreodată aceste întrebări, citiți articolul nostru.

ARDEII NU SUPORTĂ SOLUL ACID. Trebuie să știți că ardeii fac parte din culturile, care refuză să crească pe soluri cu pH acid. Dacă folosiți humus, compost, îngrășăminte verzi etc. pentru fertilizarea solului, trebuie să țineți minte că ele îl acidifică treptat.

De aceea, trebuie să aveți grijă de alcalinizarea solului de pe parcela, pe care veți planta ardeii. Cel mai bine ar fi să realizați procedurile necesare de cu toamnă. Dar dacă din anumite motive nu ați reușit să alcalinizați solul în timpul toamnei sau la începutul primăverii, puteți să obțineți rezultatul dorit cu ajutorul cretei obișnuite — este o soluție sigură și destul de eficientă. Creta este un alcalinizant fin și o sursă excelentă de calciu.

AVEȚI NEVOIE DE:

-1 litru de îngrășământ organic;

-9 litri de apă;

-un pahar de cretă mărunțită (volumul paharului este de 200-250 ml).

Noi cumpărăm creta din magazinele agricole. Dar puteți să o găsiți și în magazinele cu materiale pentru construcții.

MOD DE PREPARARE ȘI APLICARE:

1.Turnați apa într-o stropitoare încăpătoare.

2.Adăugați îngrășământul organic și creta mărunțită în apă. Amestecați foarte bine. 3.Turnați câte aproximativ 1 litru (sau o cantitate puțin mai mică) de soluție la baza fiecărei plante, pe solul umed.

4.Peste câteva zile veți observa efectul: plantele dumneavoastră se vor simți mult mai bine!

5.Dacă solul din grădina dumneavoastră este foarte acid, s-ar putea să fie necesară repetarea procedurii peste 7-10 zile.

Puteți să udați ardeii și cu soluția pregătită din 10 litri de apă și un pahar de cretă. Dar îndată după aceasta va trebui să folosiți un îngrășământ azotat natural (îngrășământ organic sau ceai fermentat — ambele se prepară prin infuzarea ierburilor). Dacă nu aveți posibilitatea să pregătiți un îngrășământ azotat natural, folosiți îngrășămintele minerale, cum ar fi ureea sau azotatul de amoniu (o cutie de chibrituri la 10 litri de apă).

Calciul nu este asimilat fără azot!!! Combinația lor este ideală: și stimulează creșterea, și alcalinizează solul. Spor la grădinărit!