De Încercat – Cură cu urzici – Sfaturi pentru dureri de spate, dureri de genunchi și de coloană

Sucul de urzică are efecte revigorante, tonice și nutritive, fiind o infuzie naturală de sănătate pentru întregul organism. Potrivit studiilor, urzica este neașteptat de hrănitoare: la capitolul fibre, proteine și carbohidrați, este comparată cu orzul sau grâul. Urzica conține vitaminele A și C, sodiu, acizi grași, antioxidanți (flavonoide, compuși fenolici, carotenoide), calciu și fier și ajută la creșterea vitalității organismului.

În antichitate, suferinzii de paralizie musculare sau artrită se băteau cu urzică proaspătă peste membranele bolnave.

Urzicarea era o procedură eficientă pentru încălzirea extremităților și articulațiilor deoarece planta producea un efect puternic de stimulare a circulației.

Urzica se poate folosi sub formă de suc, ceai, alifie sau băi de către cei care suferă de dureri musculare, lumbago, sciatică sau dureri reumatice. De asemenea, utilizarea extractului de urzică în eczeme, rinită alergică, reumatism și artrită reumatoidă este și ea bine documentată.

Cură cu suc de urzică: Se poate face o cură cu 500-700 ml de suc de urzică pe zi pentru efecte notabile. Urzicile se pot stoarce direct dar sucul rezultat este greu de băut ca atare, în formă concentrată, astfel că trebuie diluat cu apă. Opțional, se poate adăuga și zeamă de lămâi și miere de albine.

O altă metodă este combinarea urzicii cu măr și morcov. În acest fel se va obține un suc plăcut la gust și și mai hrănitor. La 1 mână de urzici se poate adăuga și 1 morcov mare și 1 măr mare.

Suc de urzică – Beneficii: Se poate utiliza pentru: Dureri de spate / Dureri de umăr / Dureri de genunchi / Dureri de coloană / Dureri menstruale / Dureri menstruale.

Are efect: Calmant: Depurativ (mai ales la nivelul sângelui) / Regenerator (mai ales la nivelul sângelui) / Anti-anemic / Antiinflamator.

Alte beneficii: Crește imunitatea la boli / Crește rezistența la efort / Previne bolile cardiovasculare și anemia / Curăță întregul organism / Ajută la detoxifierea rinichilor și ficatului / Curăță și face pielea mai sănătoasă / Ajută la eliminarea excesului de acid uric / Este util în caz de infecții urinare, edeme, gută.