Mămăliga îți poate salva viața dacă este consumată în acest mod – Greu de crezut, dar este adevărat

Mămăliga conține acizi grași nesaturați, vitaminele E și K, fibre, magneziu, fosfor, zinc și nu, nu îngrașă. Deși pare un preparat banal, aduce multiple beneficii sănătății. Reprezintă o alegere sănătoasă cu care se poate înlocui pâinea, este bogată în minerale cu ajutorul cărora ține boala la distanță și conține și nutrienți de care corpul are mare nevoie pentru a funcționa normal.

Grăsimile sănătoase din mămăligă susțin buna funcționare a intestinelor, îmbunătățesc digestia și procesul de ardere a țesutului adipos iar porumbul oferă aportul necesar de energie pentru o concentrație mai bună.

Mămăliga are grijă de siluetă: lipsa caloriilor o face un preparat ideal și de bază în alimentația zilnică. Se poate combina cu diferite alimente și contribuie substanțial la susținerea imunității.

De-a lungul vremii, cercetătorii au demonstrat că mămăliga reduce riscul de cancer. Se pară că efectele sale pozitive sunt benefice cu precădere în caz de cancer de colon și hemoroizi. Consumul frecvent de mămăligă poate preveni apariția cancerului: efectul antioxidant ajută la reducerea colesterolului rău din organism și susține buna circulație sanguină, buna funcționare a inimi.

Notă: pe lângă consumul de mămăligă, se recomandă precauție în ceea ce privește consumul de alcool, alimente grase, paste făinoase. Se recomandă și mișcarea zilnică.