Bine de Știut – De ce este bine să consumăm morcovii cu tot cu coajă

Consumă morcovi cu coajă – În perioada copilăriei, părinții ne învățau să mâncăm morcovi, susținând că astfel nu vom avea probleme cu vederea. Dar beneficiile morcovilor nu se opresc aici.

Consumă morcovi cu coajă – Revigorează sistemul imunitar
Bogați în vitamina A, morcovii revigorează sistemul imunitar, vă ajută să aveți o digestive bună și previn îmbătrânirea. Întrucât nu îngrașă, morcovii pot fi consumați fără grijă în orice moment al zilei.

Mai mult, constituie și o gustare pe care o puteți lua la serviciu, întrucât nu își modifică textura. Ca să profitați însă de aceste beneficii, este indicat să nu curățați morcovii de coajă, întrucât aceasta conține mai mult de jumătate din cantitatea de antioxidanți zilnică necesară organismului. Atenție! Spălați foarte bine morcovii pentru a înlătura impuritățile!

Consumă morcovi cu coajă – Hidratează pielea uscată
Pentru coșurile care vă fac probleme, morcovul este un bun prieten. Nu trebuie decât să puneți pe coșuri puțin suc de la morcovi și problema este pe jumătate rezolvată. În amestec cu uleiul de argan, sucul de morcov hidratează pielea uscată și-i dă strălucire, ajutând și la eliminarea petelor de bătrânețe.

În cazul în care aveți imunitatea scăzută, consumați suc de morcov dimineața, pe stomacul gol, timp de 10 zile. De asemenea, sucul de morcovi consumat timp de trei săptămâni, elimină viermii intestinali.