Ceaiul de Pătrunjel stimulează metabolismul și te ajută să slăbești – Rezultate se văd în doar 3 zile

Pătrunjelul este o plantă pe care o folosim, de regulă, în mâncăruri. Puțini știu faptul că această plantă aromată are capacitatea de a ajuta la eliminarea lichidelor din corp și la îmbunătățirea digestiei.

Ceaiul cu pătrunjel stimulează metabolismul ceea ce duce la eliminarea toxinelor și la îmbunătățirea sistemului imunitar. Nu în ultimul rând, această băutură poate ajuta și în lupta cu kilogramele în plus și în curățarea organismului de toxine. Pătrunjelul este bogat în vitaminele C și K și conține și cantități semnificative de potasiu, fier și calciu

Pentru a pregăti ceaiul de pătrunjel, adăugați 5 linguri de pătrunjel verde tocat în 1 L de apă clocotită. Lăsați la infuzat timp de 30 de minute după care strecurați. Opțional, puteți adăuga câteva picături de zeamă de lămâie, de portocale sau de grepfrut pentru a diminua gustul amar.

Multe dintre persoanele care au încercat ceaiul de pătrunjel spun că este un adevărat miracol: le-a ajutat să elimine apa din organism și să piardă în greutate.

Ceaiul de pătrunjel încurajează digestia și relaxează mușchii rigizi. Consumul acestui ceai este foarte recomandat și foarte benefic însă, atenție, în anumite cantități. Nu este recomandat să beți mai mult de 1 L de ceai de pătrunjel pe zi.

Atunci când apare deshidratarea, cei mai afectați sunt rinichi care nu mai reușesc să-și îndeplinească funcțiile. Ceaiul de pătrunjel este un remediu miraculos și pentru pietre la rinichi. Întrucât apa este cel mai important fluid necesar organismului, avem nevoie de minim 3 L de apă în fiecare zi care este necesară pentru îndeplinirea funcțiilor din organism.

Atunci când corpul nu primește suficientă apă, pielea devine deshidratată, își pierde strălucirea și cantitatea de urină scade, apar diverse probleme. Principala cauză a tuturor acestor probleme este acumularea se toxine pe care organismul nu reușește să le elimine iar responsabili de a îndeplini aceste funcții sunt rinichii.

Rinichii au nevoie de suficientă apă pentru a funcționa corespunzător și pentru a elimina toxinele acumulate în organism. Atunci când apa lipsește, se formează pietrele la rinichi, provocate de excesul de minerale. Principalele cauze a formării pietrelor la rinichi sunt: deshidratarea, alimentația și ereditarea. Pietrele la rinichi pot fi prevenite cu suc de pătrunjel.

Beneficiile pătrunjelului sunt multe. Întrucât are un conținut bogat de flavonoide și are proprietăți antioxidante, poate preveni daunele produse de radicali liberi. Acidul folic și vitaminele E și K din pătrunjel au rolul de a combate calcificarea. Mai mult, pătrunjelul este și un diuretic natural care elimină toxinele și excesul de sare din organism.

Pentru a preveni sau pentru a dizolva pietrele la rinichi, poți apela la apa de pătrunjel. Ai nevoie de 2 legături de pătrunjel, zeama de la 1 lămâie, jumătate de castravete și o cană cu apă. Pune apa din cană într-un ibric și pune ibricul pe foc. După ce apa începe să fiarbă, adăugă pătrunjelul spălat și lasă-l în apă maxim 10 minute.

Ia ibricul de pe foc și lasă infuzia să se răcească. Curăță castravetele de coajă, taie-l rondele și adaugă-le în infuzie împreună cu zeama de lămâie. Transferăm amestecul într-o cană de sticlă și dă-o la frigider peste noapte. A doua zi strecoară amestecul și bea lichidul.

O altă opțiune este ceaiul de pătrunjel: pune 250 ml de apă la fier. Spală frunzele de pătrunjel, pune-le într-o ceașcă și toarnă deasupra apa fierbinte. Acoperă ceașca cu o farfurie mică și lasă ceaiul la infuzat timp de 10 minute. Pentru un ceai mai concentrat, las-o între 15 și 20 de minute la infuzat.