Ceaiul din rădăcină de păpădie acționează asupra celulelor ”problemă” – Cum se prepară

Ceaiul de păpădie acționează asupra celulelor canceroase care încep să se descompună în doar 48 de ore. Păpădia are numeroase proprietăți medicinale și se colectează primăvara, dintr-un loc nepoluat sau chiar din grădină.

În trecut, se colectau florile pentru a face miere sau sirop însă în zilele de azi se colectează rădăcina de păpădia care poate ajuta pacienții care suferă de cancer.

Potrivit cercetătorilor, rădăcina de păpădie funcționează chiar mai bine decât chimioterapia întrucât distruge doar celulele afectate de cancer. În afară de asta, stimulează și secreția de bilă, curăță ficatul, are proprietăți diuretice și scade colesterolul.

Rădăcina de păpădie conține vitamine și minerale importante: tiamină, riboflavină, vitamina C și B6, magneziu, calciu, potasiu și acid folic. Mai mult, oferă până la 535% din doza zilnică necesară de vitamina K și aproximativ 110% din doza zilnică recomandată de vitamina A.

În urma cercetărilor de la Universitatea din Windsor, Canada, s-a constatat că rădăcina de păpădie ucide celulele canceroase fără să atace celelalte celule din corp, astfel dând o nouă șansă pacienților cu cancer. Tratamentul continuu cu ceaiul din rădăcină de păpădie poate distruge majoritatea celulelor canceroase.

Un pacient în vârstă de 72 de ani, trimis acasă pentru a-și petrece ultimele zile cu familia, a reușit să câștige lupta cu cancerul prin consumul de ceai de rădăcină de păpădie: în 4 luni rezultatele au început să se vadă.

Instrucțiuni de preparare
Rădăcina de păpădie se fierbe timp de 5 – 10 minute în proporție de 1 linguriță de rădăcină la 100 ml de apă. Apoi se strecoară.

Sau puteți de asemenea să adăugați peste 2 lingurițe de rădăcină la 250 ml de apă rece, lăsați la macerat peste noapte și a doua zi aduceți până la punctul de fierbere după care strecurați.