De Salvat – 5 motive pentru care trebuie să consumi 1 ou pe zi

Ouăle reprezintă cel mai simplu, cel mai ieftin și cel mai variat mod de a-ți crește aportul de proteine. Ouăle oferă o creștere ușoară a aportului de proteine și fiecare ou conține 85 de calorii și 7 grame de proteine. Sunt pline de fier, aminoacizi, antioxidanții și îți întăresc sănătatea. Citește cu atenție eticheta atunci când cumperi ouă și alege-le pe cele organice atunci când ai posibilitatea. Ouăle organice nu conțin vaccinuri, antibiotice sau hormoni.

Ouăle – Beneficii remarcabile pentru sănătate:

Reduc riscul de ateroscleroză
Lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL), cunoscute sub numele de colesterol rău, transportă moleculele de grăsime în pereții arteriali și provoacă ateroscleroză, înfundând arterele. În ceea ce privește lipoproteinele de înaltă densitate (HDL sau colesterolul bun), acestea îndepărtează moleculele de grăsime de pe pereții arteriali.

Întăresc sistemul imunitar
Se recomandă adăugarea ouăle în dieta zilnică (1-2) pentru a te proteja de boli periculoase, viruși și infecții. Un om mare conține aproape un sfert din cantitatea zilnică necesară de seleniu, un nutrient care are rolul de a ajuta la menținerea sistemului imunitar și de a regla hormonii tiroidieni. În cazul în care copiii și tinerii nu consumă suficient seleniu, pot dezvolta boala Keshan și varianta acesteia, Keshan-Beck (două boli care afectează oasele, inima și articulațiile).

Îmbunătățesc profilul colesterolului
Iată 3 lucruri bine cunoscute despre colesterol: colesterolul ridicat este dăunător, există tipuri de colesterol utile și dăunătoare, ouăle conțin mult colesterol.

Un ou mare conține 212 mg de colesterol însă acest lucru nu înseamnă că ouăle cresc tipul dăunător de colesterol din sânge. Organismul produce constant colesterol, de unul singur. Un număr mare de date arată că ouăle pot chiar îmbunătăți profilul colesterolului prin creșterea colesterolului HDL.

Oferă mai multă energie
Un ou conține cam 15% din doza zilnică recomandată de vitamina B2 (riboflavină). Riboflavina este una dintre cele 8 vitamine B care ajută organismul să transforme alimentele în combustibil, utilizat la rândul său pentru a produce energie.

Redau sănătatea părului și pielii
Pentru o piele sănătoasă, pentru păr, ficat și ochi, vitaminele complexe sunt absolut necesare. În afară de conținutul de vitamina B2, ouăle oferă și vitamina B5 și vitamina B12 unică și contribuie și la funcționarea corectă a sistemului nervos.