De Salvat – Nu mai arunca apa în care ai fiert cartofii – Are beneficii nebănuite, la ce o mai poți folosi

Apa în care fierb cartofii nu trebuie aruncată! Acest lichid poate avea mai multe întrebuințări foarte utile. Află de mai jos ce poți face cu ea și de ce e bine să o păstrezi. Te poate ajuta în mai multe situații.

Cartofii, folosiți la o mulțime de feluri de mâncare
Cartofii sunt folosiți aproape zilnic în bucătării pentru o mulțime de feluri de mâncare. Datorită prețului lor accesibil, sunt adesea cumpărați, iar din ei se pot face preparate care mai de care mai gustoase.

Majoritatea mâncărurilor care conțin cartofi necesită spălarea, curățarea și fierberea acestora. De cele mai multe ori apa în care fierb cartofii este aruncată, deși mai poate fi folosită deoarece are întrebuințări multiple.

De ce să nu arunci apa în care ai fiert cartofii. Te poate ajuta în mai multe situații
Apa în care au fiert cartofii poate reprezenta un ingredient important în prepararea altor feluri de mâncare. Mai mult decât atât, această apă poate avea efecte benefice și pentru alte situații, care nu au legătură cu bucătăria. Iată cele mai folositoare trucuri cu apa în care au fiert cartofii:

Se poate folosi la supă sau ciorbă. În loc să folosești apă proaspătă poți pune această apă în care au fiert cartofii. Supa va avea un gust mai plăcut, iar amidonul din apă va face ca zeama să aibă o textură mai densă.

Diferite sosuri. Cu această apă poți pregăti fie un sus roșu, fie unul alb pe bază de smântână sau brânză. Astfel, cu apa în care au fiert cartofii, sosul va avea o textură mai groasă și va avea un gust mai intens.

Apa în care au fiert cartofii poate fi folosită pentru a-ți spăla părul. Se spune că dacă folosești apa de la cartofi pentru a-ți clăti părul după ce ai aplicat șamponul, firele de păr vor deveni mai rezistente iar culoarea va fi mult mai lucioasă. De asemenea, pe lângă clătire, apa în care au fiert cartofii mai poate fi folosită ca înlocuitor pentru balsamul de păr.

Este benefică pentru plante. Apa în care au fiert cartofii poate ajuta plantele deoarece conține potasiu, fier, magneziu și calciu. Acestea joacă rolul unor îngrășăminte naturale și ajută plantele să devină mai puternice, mai sănătoase și mai rezistente împotriva dăunătorilor, dar și în cazul temperaturilor scăzute. Așadar, nu mai arunca apa în care au fiert cartofii! Păstreaz-o și folosește-o în oricare dintre situațiile de mai sus!