De Știut – Planta care curăţă aerul din casă – E bine să o ţii în dormitor, aşa te vei odihni şi mai bine

Plantele sunt aproape nelipsite din casele românilor. Pentru unii, sunt pasiune, pentru alții, elemente de decor. Puțini știu însă că unele pot avea efecte spectaculoase în încăperile în care sunt ținute, fiind adesea numite purificatoare naturale, datorită capacității de a filtra praful din atmosferă.

Află care este planta care curăţă imediat aerul din cameră. E bine să o ţii în dormitor, aşa te vei odihni şi mai bine.

În ultimii ani, plantele și-au câștigat un loc important în casele românilor. Pentru mulți, îngrijirea lor este un hobby, un mod plăcut de a-și petrece timpul liber. Pentru alții, în schimb, sunt doar elemente de decor, alese în așa fel încât să dea o pată de culoare încăperii în care sunt puse.

Pot avea și o altă funcție, una cu efecte benefice asupra organismului uman. Există anumite plante care sunt considerate purificatoare de aer, datorită capacității lor de a trage din atmosferă anumite substanțe și particulele de praf, deci reduc concentrația de bacterii și scad riscul de apariție a mucegaiului.

Este ideală pentru dormitor: Dacă vorbim despre dormitor, cea mai bună alegere este Filodendronul.

Planta cu frunze verzi este ideală în această încăpere sau în orice altă cameră în care avem obiecte de mobilier din lemn, deoarece se comportă ca un magnet pentru pentaclorofenolul, un produs rezutat în urma tratării acestuia. Filodendronul va îmbunătăți imediat calitatea aerului din dormitor, datorită capacității de a umidifica aerul ambiental.

Ficusul este o altă variantă cu proprietăți similare. Neutralizează formaldehida și particulele de praf. În plus, este destul de ușor de îngrijit.

Nu are nevoie de expunere la lumină puternică, este chiar recomandat să fie ferit de razele soarelui. Această plantă se udă destul de rar, o dată pe săptămână sau atunci când pământul se usucă.