Pentru Gospodine – Cea mai bună rețetă de pepenași murați – Atât de buni încât mănânc la fiecare masă

Cea mai bună rețetă de pepenași murați! Înnebunește papilele gustative. Vă aduceți aminte de copilărie, când alergați fericiți pe lângă bunica și o rugați să mai scoată din butoiul fermecat un pepenaș murat?

Gustul acela nu se va uita niciodată. Iată care este cea mai bună rețetă a acestora, ca să vă puteți bucura de iarnă așa cum se cuvine!

Mod de preparare
Pentru prepararea celor mai buni pepenași murați, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 5 kilograme de pepeni verzi (mici, pentru murat), 1 pahar cu sare, 1/2 pahar cu zahăr, 5 litri de apă, 250 de grame de frunze de vișin, viță de vie și hrean.

Pentru început, trebuie să spălați foarte bine butoiul în care urmează să puneți pepenii la murat, dar și pe aceștia și toate frunzele care le vor da aroma încântătoare. Puneți pe fundul butoiului un strat gros de frunze, apoi începeți să aranjați pepenii.

Adăugați printre pepeni frunze până reușiți să umpleți tot butoiul, apoi pune deasupra un alt strat de viță de vie. Urmează prepararea saramurii. Pentru aceasta, dizolvați sarea și zahărul în cinci litri de apă, apoi adăugați compoziția în butoi, având grijă să fie acoperiți toți pepenii.

Închideți butoiul foarte bine și lăsați o lună, două, doar la loc răcoros și întunecat. Trebuie să știți că pepenii sunt gata atunci când își schimbă culoarea și se înmoaie.