Pentru Gospodine – Rețeta de chec care a făcut inconjurul României – Cum preparăm această bunătate

Rețeta de chec care a făcut inconjurul Internetului – Uite cum preparăm această bunătate: avem nevoie de următoarele ingrediente…

Lista de ingrediente:
4 ouă (să fie reci din frigider)
8 linguri zahăr
8 linguri făina

8 linguri ulei
o linguriță praf de copt amestecat în făină, 1 lingură zeamă de lămâie
jumătate de linguriță (sau un vârf de cuțit) de sare
2-3 linguri de cacao
mirodenii (coaja de lămâie, esență de vanile… etc, după gustul fiecăruia)

Cum se prepară?
Se bat gălbenușurile cu zahărul până se topește zahărul, se adauga uleiul, albușurile bătute spumă, apoi făina cu praful de copt (în gãlbenușuri se pun mirodeniile, zeama de lămâie și praful de sare). Se amestecă bine cu o lingură de lemn, se pune într-o tavă unsă cu unt (sau ulei) și tapetată cu făină, trei sferturi din cantitate, iar celălalt sfert se amestecă cu cacao și se adaugă deasupra.

Să intindeți aluatul negru cu o furculiță în profunzime, iar eu deasupra pun și miez de nucă întreg (sau nucă măcinată), apoi puneți tava în cuptorul preîncalzit dar nu încins (după ce am pus tava în cuptor nu deschidem usa aragazului 20 de minute) și lăsați să se coacă cca.45min la foc mediu. Inainte de al scoate, incercați dacă e copt cu scobitoarea, il scoateți din tavă și puneți-l într-o folie pentru alimente. Poftă bună! Pentru două checuri se dublează ingredientele.