Unul din cele mai iubite torturi, una din cele mai apreciate rețete – Tort diplomat cu pișcoturi

Potrivit pentru orice ocazie! Pentru a pregăti acest tort delicios, ai nevoie de…

Ingrediente:
20 g gelatină
5 ouă
1 cutie compot de piersici, 2 kiwi, 2 portocale
1/2 l lapte
1 lingură făină
300 g zahăr
500 g frişcă
un pachet mare de pişcoturi

Cum se prepară?
Gelatina se pune într-un bol împreună cu zeama de compot, sis e lasa circa 10 minute să se umfle. Intre timp se separă ouăle. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, pana se spumeaza, se adauga treptat făină, vanilia, coajă rasă de lămâie şi laptele cladut. Se pune crema la fiert pe foc mic şi se amestecă încontinuu, pană se îngroaşă crema.

Crema obtinuta trebuie să aibă consistentă unei smântâni mai groase. Dupa ce crema este fiartă, se adaugă gelatina, apoi albuşurile bătute spumă. Se amestecă bine compozitia şi se pune crema la rece în frigider. Se amestecă in ea din când în când să nu se îngroaşe de tot. Se doreşte numai să se răcească crema putin.

Între timp, se pregăteşte o cratiţă sau o tavă rotunda în care se va asambla tortul. Se acoperă cratiţa cu o folie alimentară. Pe fundul cratiței se aşeză fructele decojite si taiate rondele.

Pișcoturile se trec rapid prin zeama de compot. Nu trebuie ţinute prea mult timp în zeamă de compot, pentru a evita să se înmoaie prea rău. Se mixeaza frişcă pana se intareste şi se amestecă apoi cu jumatate din crema rece. Se mai mixeaza 2-3 minute apoi se pune o parte din crema şi piersicile tăiate cubuleţe, apoi restul cremei.

Se acoperă cu un strat de pişcoturi şi se da la frigider, să se răcească bine. Se poate decora cu fructe, dupa imaginatia fiecaruia. Înainte de a fi consumat, se răstoarnă pe un platou, cu grijă… Poftă bună!