3 plante de apartament care produc oxigen atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții! Trebuie neapărat să le ai în casă

Intreg corpul uman are nevoie de oxigen ca sa functioneze, de la celule pana la organe si tesuturi. Celulele rosii transporta neintrerupt oxigen pretutindeni in organism, asa ca este foarte important sa respiram mereu un aer proaspat si bine oxigenat.

Plantele sunt o sursa excelenta de oxigen, intrucat absorb dioxidul de carbon si elibereaza oxigen prin procesul de fotosinteza.

Este important sa mentinem un contact cat mai strans cu natura, iar decorarea casei cu plante este un pus bun in acest sens si o decizie inspirata nu numai din punct de vedere estetic, ci si din punct de vedere al mentinerii unui grad bun de sanatate.

Iata care sunt cele trei plante pe care iti recomandam sa le ingrijesti acasa pentru o mai buna oxigenare a aerului ambiental.

1. Planta-paianjen: Aceasta planta s-a dovedit foarte eficienta pentru eliminarea toxinelor periculoase din aer. Testele efectuate de NASA sugereaza ca planta-paianjen retine si neutralizeaza aprox. 90% din compusii carcinogeni aeropurtati precum formaldehida.

Foarte multe articole casnice degaja formaldehida, asa ca e o idee foarte buna sa introduci cateva astfel de plante in spatiul locuintei.

2. Planta sarpe: Planta sarpe absoarbe dioxidul de carbon pe care il expiram pe timpul zilei si produce oxigen pe timpul noptii. Cel mai indicat loc pentru amplasarea acestei plante este dormitorul, deoarece plusul de oxigen poate alunga insomnia si poate imbunatati calitatea somnului. Planta sarpe contribuie si la eliminarea toxinelor aeropurtate periculoase precum formaldehida, compusi emanati de draperii, batistele de hartie, placajele din lemn, vopseluri, adezivi, anumite materiale textile, etc.

3. Ficusul: Planta este foarte benefica prin faptul ca absoarbe dioxidul de carbon pe timpul zilei si elibereaza oxigen pe timpul noptii. Aceasta planta mai detine si proprietatea de a indeplini o forma de fotosinteza denumita Calea metabolismului acid de la Crassulacee – fotosinteza CAM.

Acest arbust poarta mai multe denumiri in Orient: Smochin Sacru, Copacul Bodhi sau Copacul Bo. Planta este foarte raspandita in India, sud-vestul Chinei, pe colinele Muntilor Himaya si in Asia de Sud-Est, si reprezinta planta ideala pentru imbogatirea aerului cu oxigen.