De Reținut – Aceasta este greșeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciuperci

Ciupercile sunt extrem de apreciate de catre persoane din toata lumea, mai ales ca nu contin grasimi, zahar si pot inlocui cu succes orice mancare care contine carne.Pentru ca sunt foarte hranitoare, exista numeroase retete prin care ciupercile pot fi pregatite, insa multi fac anumite greseli in acest proces.

Aceste legume sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale si contin B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) si folacin (acid folic); minerale esentiale, intre acestea numarandu-se potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier si fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se gaseste in foarte multe fructe sau legume.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le faci atunci cand le prepari: Nu le spala
Ciupercile nu trebuie spalate in multa apa, pentru ca se comporta ca niste bureti, absorb apa si nu mai sunt la fel de gustoase. De aceea, e bine doar sa le cureti cu un prosop de bucatarie sau cu o perie speciala.

Nu le gati incet sau la foc mic
Ciupercile au multa apa in compozitie, care se evapora atunci cand le gatesti. Daca dai focul la mic, vor fierbe in apa lor. Daca dai focul la mediu sau mare, apa se va evapora foarte repede si ciupercile se vor rumeni foarte frumos si vor avea o aroma intensa.

Nu le gati fara grasime
Ciupercile trebuie gatite in unt sau ulei, altfel se vor arde. Stai langa ele atunci cand le gatesti si fii cu ochii pe tigaie – daca este uscata, mai adauga niste grasime.

Nu folosi capac
Ciupercile se gatesc fara capac, astfel incat apa continuta sa se poate evapora.

Nu le taia intotdeauna
Ca sa se gateasca bine, nu trebuie sa le tai intotdeauna. Mai ales daca este vorba de ciupercile crimini (brune) sau cele albe.