De Sezon – Cura de 1 zi cu STRUGURI – curăţă excelent ficatul şi organismul – Cum se ține

Strugurii ajută în slăbire şi detoxifierea organismului, datorită cantităţii importante de vitamine, potasiu şi fibre. Cura cu struguri negri elimină eficient kilogramele în plus, având, totodată, efecte detoxifiante. Aceştia curăță bine rinichii, împiedică formarea pietrelor, curăță intestinele.

Slăbesc şi detoxifică
Datorită faptului că sunt bogaţi în zaharuri foarte uşor asimilabile, strugurii elimină prompt stările de slăbiciune provocate de scăderea glicemiei, care apar frecvent în curele de slăbire.

În cazul supraponderalilor, strugurii vor curăța excelent ficatul şi intestinele. În timpul curei cu struguri nu se simte oboseala şi deprimarea, stări ce apar des în perioada de înfometare.

Pe lângă eliminarea kilogramelor în plus, se produce şi o eliminare masivă a toxinelor din corp, care va favoriza apoi menţinerea greutăţii în limitele dorite.

Cura de 1 zi cu struguri
Supraponderalilor li se recomandă o zi de dietă cu struguri – 2 kilograme se împart în 5 porţii şi se mănâncă în timpul zilei.

Cura de 1 zi cu struguri trebuie ţinută timp de 1 lună. Curăţă excelent ficatul şi intestinele.
Curele cu struguri detoxifica ficatul si favorizeaza pierderea sanatoasa a kilogramelor in plus

Cura de 2 zile pe săptămână
Timp de 2 zile pe săptămână nu se consumă nimic altceva decât struguri: 1,5 – 3 kilograme pe zi. Ziua de cură începe întotdeauna la ora 0 şi se termină la ora 0 a zilei următoare. Cura de 2 zile pe săptămână trebuie ţinută 1 lună.

Este recomandat ca zilele de cură să nu fie la o distanţă prea mare una de cealaltă. Repausul de 1 zi între ele este suficient. Se poate opta pentru zilele de vineri şi duminică – când programul este mai lejer.

Recomandări
În timpul curei, organismul va cere instinctiv alimente mai uşoare şi mai bogate în vitamine şi minerale: fructe, legume, lactate proaspete (fapt care ajută la o slăbire armonioasă).

Dacă apar probleme, cum ar fi o uşoară diaree sau crampele, se pot consuma în ziua de cură mici cantităţi de ceai de chimen sau de mentă, neîndulcite. La ieşirea din cură, se introduce în alimentaţie pâinea prăjită, orezul, aperitivele uscate.

Efecte
– Dacă între zilele de cură se menţine o alimentaţie regulată, fără suplimente între mese, şi uşoară (fără prăjeli, carne, dulciuri suculente), se pot pierde, încet şi sigur, 1-3 kilograme pe săptămână.

– Cura cu struguri curăță organismul de toxine, reglează metabolismul, întăreşte sistemul cardiovascular.

– De asemenea, curăță şi înfrumuseţează tenul şi pielea, combate acneea, erupţiile cutanate, grăbeşte vindecarea dermatozelor.