Elixirul Tinereții – Ceaiul de iasomie – 7 beneficii pentru organism

Inainte de a vorbi despre beneficiile ceaiului de iasomie, este important sa clarificam cateva lucruri. In primul rand, dovezile care sustin proprietatile sale sunt limitate si, prin urmare, nu ar trebui sa fie un tratament de prima linie pentru nicio boala.

De asemenea, faptul ca acest ceai are origine naturala nu inseamna ca nu poate provoca efecte secundare. Prin urmare, este contraindicat in anumite cazuri, precum sarcina de exemplu. Inainte de a-l folosi ca supliment, cel mai bine este sa consultati medicul dumneavoastra.

1. Ceaiul de iasomie ajuta la combaterea stresului
Efectul calmant al ceaiului verde, combinat cu parfumul de iasomie, este foarte benefic in ameliorarea stresului. Cercetarile publicate in Jurnalul European de Fiziologie Aplicata au determinat ca intensitatea scazuta a aromei ceaiului de iasomie are un efect sedativ usor.

Datorita acestui fapt, actioneaza pozitiv atat in activitatea nervoasa autonoma, cat si in starea de spirit. Pe de alta parte, gustul usor dulce al iasomiei induce si o stare de relaxare. Toate acestea, fara indoiala, sunt utile impotriva efectelor stresului.

2. Este un aliat al sanatatii bucale
Ceaiul de iasomie contine catechine. Aceste substante, care fac parte din grupul polifenolilor, sunt benefice impotriva cariilor dentare. Catechinele continute in acest ceai au demonstrat efecte interesante impotriva cariilor dentare.

3. Promoveaza controlul colesterolului
Colesterolul este o lipida sau grasime care se gaseste in tesuturile corpului uman. Se gaseste si in plasma sanguina. Dincolo de indeplinirea unor functii foarte importante in formarea membranelor de protectie a organelor, excesul acestuia poate infunda arterele si poate afecta sanatatea. Ceaiul de iasomie ajuta la reducerea acumularii de colesterol si grasimi nesanatoase in organism. In plus, asa cum se observa intr-un studiu , poate ajuta si la reducerea formarii colesterolului rau datorita continutului sau de polifenoli. Acest lucru, printre altele, imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular.

4. Reduce riscul de raceala si gripa
Datorita antioxidantilor sai precum polifenolii, ceaiul de iasomie ajuta la intarirea sistemului imunitar, ceea ce ajuta la prevenirea racelilor si gripei. Consumul moderat al acestui ceai este asociat cu un risc mai mic de BPOC.

5. Ceaiul de iasomie ajuta la pierderea in greutate
Potrivit unui studiu publicat in revista Obesity Reviews, s-au obtinut rezultate diferite asupra efectului amestecurilor de catechine si cofeina si al suplimentelor cu cofeina doar asupra consumului de energie si oxidarii grasimilor. De exemplu, s-a observat ca oxidarea zilnica a grasimilor creste semnificativ doar dupa ingestia de amestecuri de catechina si cofeina.

Oricum ar fi, pentru ca aceasta bautura sa aiba efecte semnificative asupra pierderii si intretinerii in greutate, este important sa adopte un stil de viata sanatos. Numai contributia sa este insuficienta. Ceaiul de iasomie te ajuta sa slabesti. Nu este un produs miraculos de slabit si nu este un substitut pentru o dieta sanatoasa, echilibrata. Cu toate acestea, ceaiul de iasomie are efecte pozitive impotriva supraponderala.

6. Promoveaza dezvoltarea bacteriilor benefice
Se crede ca iasomia ajuta la cresterea bacteriilor benefice care ajuta organismul sa indeplineasca mai multe sarcini importante, cum ar fi digestia. Acesta este ceea ce sugereaza un studiu publicat in Microbiology and Immunology, care indica faptul ca consumul de ceai verde (baza ceaiului de iasomie) ar putea actiona ca un prebiotic, imbunatatind mediul colonului prin cresterea proportiei de specii de Bifidobacterium. Prin urmare, consumul acestei bauturi ajuta la protejarea microbiotei intestinale. De asemenea, contribuie la prevenirea bolilor digestive.