Glanda tiroidă controlează întregul organism – Cum o menții bine

Tiroida hipoactiva apare atunci cand glanda tiroida nu reuseste sa produca o cantitate suficienta de hormoni tiroidieni ce au rolul de a regla intregul organism.

Printre simptome se pot numara cresterea in greutate, obosealam depresia, problemele de concentrare, piele uscata, constipatie. In cazul in care nu se trateaza, hipotiroidia poate avea repercurisiuni grave asupra sanatatii.

In cele mai multe dintre cazuri, hipotiroidismul este cauzat de boala auto-imuna cunoscuta sub numele de boala Hashimoto. Tiroidita Hashimoto este o boala autoimuna caracterizata printr-o agresare a organismului de catre propriul sau sistem imunitar. Este una dintre cele mai frecvente cauze de gusa (crestere in volum al glandei tiroide) si de hipotiroidism mai ales la femei.

Multi dintre cei care sufera de aceasta afectiune considera ca pentru tratarea hipotiroidiei este suficient doar sa ia medicamente. Astfel, de cele mai multe ori, desi se afla sub efectele medicamentatiei, continua sa prezinte simptomele in ciuda faptului ca analizele de sange le ies normal.

Trebuie sa stiti ca medicamentele singure nu va vor scapa de afectiunea tiroidei hipoactive. Este obligatoriu sa aveti un stil de viata si o alimentatie corespunzatoare pentru a va trata definitiv.

Mai jos va prezentam cateva lucruri pe care le puteti face pentru a avea o tiroida sanatoasa

Toate fructele si legumele contin fitonutrienti puternici care suporta sistemul imunitar. In cazul unei inflamatii cauzate de o boala autoimuna se recomanda reducerea inflamatiei prin consumul de antioxidanti. De aceea este bine sa consumati un curcubeu de fructe si legume din care sa va luati cat mai multi fitonutrienti valorosi.