Merită încercat – O linguriță dimineața pe stomacul gol face minuni pentru organism

Uleiul de măsline este cea mai veche grăsime vegetală descoperită vreodată de oameni. Egiptenii dădeau grecilor grane pentru a primi la schimb ulei de măsline. Acesta era considerat cea mai valoroasă marfă de negoț.

Uleiul de măsline extravirgin este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase și nutrienți esențiali pentru sănătatea noastră. Potrivit specialiștilor, consumul unei linguri cu ulei de măsline extravirgin băut dimineața pe stomacul gol poate îmbunătăți sănătatea considerabil.

Pentru ficat
Uleiul de măsline consumat pe stomacul gol asigură funcționarea organelor interne și elimină toxinele. Acesta este deosebit de benefic pentru ficat deoarece stimulează detoxifierea. Pentru un rezultat mai bun se amestecă 2 linguri de ulei de măsline cu zeama de la un sfert de lămâie și se consumă dimineața pe stomacul gol.

Pentru colon
Cercetările au arătat că o lingură cu ulei de măsline consumată dimineața pe stomacul gol protejează celulele de modificări care pot conduce la apariția cancerului. De asemenea, are proprietăți curative pentru colon și este un remediu excelent pentru persoanele care sufera de constipație.

Pentru creier
Datorită compușilor săi, uleiul de măsline extravirgin protejează creierul de maladii grave precum Alzheimer, scade riscul de depresie și îmbunătățește memoria.

Anti-cancerigen
Uleiul de măsline conține numeroși antioxidanți care luptă împotriva cancerului intestinal, esofagian, stomacal și de prostată. De altfel, o linguriță de măsline consumată pe stomacul gol protejează fumătorii de cancerul pulmonar.

Pentru inimă
O lingură cu ulei de măsline este o sursă veritabilă de grăsimi sănătoase și antioxidanți, care previn hipertensiunea arterială și reduc riscul unui infarct.

Pentru diabet
De altfel, trebuie să știți că uleiul de măsline este benefic și pentru bolnavii de diabet zaharat, deoarece reglează nivelul de zahăr în sânge.

Pentru pierderea în greutate
S-a demonstrat faptul că uleiul de măsline crește rata de oxidare a grăsimilor după ingestie. Acest lucru înseamnă că atunci când consumăm ulei de măsline dimineața pe stomacul gol, de fapt dăm startul arderii grăsimilor înca de la primele ore ale dimineții.

Atenție! Asociația Americană de Pediatrie nu recomandă acest remediu în cazul sugarilor și a copiilor mici deoarece există riscul de apariție a diareei.

Notă: Acest conținut oferă numai informații generale. Nu este în nici un caz un substitut pentru o opinie medicală calificată. Consultați întotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informații.