Rețetă de Salvat pentru Sărbători – Tobă de porc tradițională făcută în casă, din caietul bunicii

Iată o rețetă tradițională românească de toba de porc, potrivită pentru masa de Crăciun: Rețetă Toba de Porc pentru Crăciun:

Ingrediente:
1 cap de porc (cu limbă și urechi, curățat și spălat bine)
1 rinichi de porc
1 inimă de porc
1 ficat de porc
1 kg carne de porc (pulpe sau piept)
1 cană orez
1 cană de mazăre fiartă

1 legătură ceapă verde tocată mărunt
3 căței de usturoi tocați
Sare și piper după gust
1 linguriță boia de ardei dulce
1/2 linguriță de cimbru uscat
1/2 linguriță de mărar uscat
Foi de varză pentru învelit
2 linguri de ulei pentru călit

Instrucțiuni: Prepararea Carnii: Tăiați carnea în bucăți potrivite și fierbeți-o în apă cu sare până devine fragedă. Despărțiți carnea fiartă de oase și tăiați-o cubulețe. Prepararea Organelor: Fierbeți capul de porc, rinichiul, inima și ficatul în apă cu sare până sunt gata. Despărțiți carnea de pe cap și tăiați toate organele în cubulețe.

Prepararea Orezului: Fierbeți orezul în apă cu sare până este gata. Scurgeți excesul de apă și lăsați-l să se răcească. Călirea Cepei: Căliți ceapa verde și usturoiul în ulei până devin aurii. Amestecarea Ingredientelor: Într-un bol mare, amestecați carnea fiartă, organele, orezul, ceapa călită și mazărea fiartă. Adăugați sare, piper, boia de ardei, cimbru și mărar după gust.

Învelirea în Foi de Varză: Înmuiați foi de varză în apă clocotită timp de 1-2 minute. Așezați un strat de varză într-o tava sau o oală adâncă, apoi adăugați compoziția de carne. Coacere: Acoperiți toba cu foi de varză și coaceți la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 1,5 – 2 ore sau până când este bine coaptă. Servire: Lăsați toba să se răcească înainte de a o tăia în felii. Poate fi servită rece sau caldă. Această toba de porc va aduce aroma tradițională și gustul autentic la masa de Crăciun. Poftă bună!

Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!