Special pentru Gospodari – Vei culege legume cu gălețile înainte de termen – îngrășământ de casă pentru castraveți

Răsadurile se consideră prima și cea mai importantă etapă a formării castraveților. În această perioadă, o mare importanță o au regimul de iluminare și căldură, precum și asigurarea cu substanțe nutritive. În cazul unei dezvoltări normale, peste 2 săptămâni, răsadurile consumă practic toată hrana din substrat. Iată de ce plantele tinere au nevoie de îngrășăminte.

În condiții de casă, fertilizarea răsadurilor subțiri începe o dată cu apariția a 1-2 frunze adevărate. Unii grădinari hrănesc răsadurile cu îngrășăminte din comerț, cum ar fi uree sau îngrășământ azot-fosfor-potasiu, dar noi nu vă recomandăm să faceți acest lucru. Ar fi mai bine să apelați la soluțiile naturiste.

1. Drojdie: De exemplu, cea mai obișnuită drojdie conține multe microorganisme benefice, care au proprietatea de a descompune compușii organici în substanțe mult mai simple, accesibile pentru alimentarea plantelor. Experiența a demonstrat că adăugarea de drojdie sub răsadurile de castraveți stimulează perfect înrădăcinarea plantelor și duce la creșterea și dezvoltarea acestora.

AVEȚI NEVOIE DE: – 10 gr de drojdie uscată; – 3l de apă; – 1 lingură de zahăr. PAȘI DE URMAT: 1. Dizolvați drojdia într-un borcan cu 3l de apă, apoi adăugați zahărul și amestecați. 2. Lăsați amestecul la infuzat pentru 24 de ore. 3. Turnați câte 5 linguri de soluție sub rădăcina fiecărei plante, după ce le udați în prealabil.

2. Iod Un alt fertilizant eficient este iodul sau mai bine zis soluția de iod. Aceasta se folosește în următoarele cazuri: măsuri profilactice împotriva infecțiilor și în calitate de îngrășământ. Iodul poate fi aplicat pentru fertilizare în orice etapă de dezvoltare a castraveților. AVEȚI NEVOIE DE: – 1l de apă; – 4 picături de iod.

PAȘI DE URMAT: 1. Adăugați iod în apă și amestecați. 2. Adăugați câte 3 linguri de soluție sub fiecare răsad. 3. Cenușă de lemn. Cenușa, la fel, face parte din îngrășămintele naturale. Cred că toți cunosc cât de mult iubesc castraveții cenușa, aceasta fiind bogată în potasiu și fosfor. AVEȚI NEVOIE DE: – 3l de apă fierbinte; – 1 pahar de cenușă. PAȘI DE URMAT: 1. Adăugați cenușa în vasul cu apă fierbinte și amestecați. 2. Lăsați amestecul la infuzat pentru 24 de ore.

4. Coji de ceapă: Una dintre cele mai eficiente metode naturale de fertilizare a răsadurilor de castravete. AVEȚI NEVOIE DE: – coji de la 5 cepe; – 1l de apă. PAȘI DE URMAT: 1. Înmuiați cojile în apă și lăsați amestecul pentru 3 zile. 2. Îngrășământul se adaugă sub rădăcină, după ce udați în prealabil răsadurile. Spor la grădinărit!