De Știut – 8 motive pentru care trebuie să consumi puțină miere în fiecare zi

1. Pierdere în greutate
Pentru a arde excesul de grăsimi, trebuie să minimalizezi cantitatea de zahăr din dietă însă unele studii chiar recomandă mierea persoanelor care vor să slăbească. Diferența este că zahărul din miere este diferit de zahărul din alimentele procesate și din dulciuri. Mierea naturală are capacitatea de a accelera metabolismul, lucru care duce la arderea o ardere de energie mai rapidă.

2. Echilibrarea nivelului de colesterol
Mierea conține oligoelemente și vitamine cu ajutorul cărora elimină lipidele din sânge. Consumul zilnic de miere reduce nivelurile ridicate de colesterol rău.

3. Îmbunătățirea stării pielii
Mierea are acțiune antioxidantă și, cu o utilizare regulată, curăță corpul de toxine. De asemenea, are și proprietăți antibacteriene care au un efect benefic asupra sănătății pielii și implicit asupra aspectului pielii.

4.Îmbunătățirea funcției creierului
Datorită acțiunii de antioxidant, mierea ajută și la combaterea stresului și îmbunătățește și memoria. Conține calciu, un mineral foarte important pentru funcționarea normală a creierului.

5. Vindecarea inimii
Un studiu recent a constatat faptul că antioxidanții din miere împiedică îngustarea arterelor. Cu alte cuvinte, utilizarea mierii este o modalitate excelentă de prevenire a insuficienței cardiace, a tulburărilor de memorie și a durerilor de cap. Pentru a ajuta sistemul imunitar, se recomandă un pahar cu apă și 1 lingură de miere în fiecare zi.

6. Ameliorarea tensiunii nervoase
Consumul zilnic de miere ajută la calmarea nervilor și la reducerea oboselii. Mierea conține glucoză, un element foarte util pentru neuroni. Ajută în relaxare și în depășirea anxietății.

7. Rezolvarea problemelor de stomac
O linguriță de miere luată pe stomacul gol ajută în prevenirea multor boli ale tractului gastrointestinal, ucide bacteriile dăunătoare și vindecă posibilele inflamații prezente pe membranele mucoase. Notă: toate manifestările de stres, atât emoționale cât și fiziologice sau psihologice, duc la tulburări metabolice.

8. Rezolvarea constipației
Consumul zilnic de miere are un efect laxativ întrucât mierea are un conținut bogat de fructooligozaharide, substanțe care acționează ca niște fibre vegetale atunci când pătrund în colon, oferind un efect ușor laxativ.