Bine de Știut – Acestea sunt problemele pe care le poți vindeca cu frunze de varză

Natura ascunde multe secrete uncie care pot fi utile în diferite boli. Să luăm ca exemplu frunzele de varză: utilizările curate ale acestei legume nu sunt una și două.

Frunzele de varză pot fi folosite în caz de umflături provocate de diverse leziuni. În caz de o umflătură provocată de o lovitură, se aplică o frunză de varză proaspătă pe zona umflată, se pune un bandaj deasupra și compresa se ține peste noapte pe locul afectat. Dimineața următoare frunza va arăta ciudat dar doar pentru că sucurile sale vor fi absorbite în corp în timpul nopții. De asemenea, frunzele de varză ajută și în caz de probleme cu tiroida.

Pentru durere de cap, frunzele de varză se aplică pe tâmple și pe vârful capului și se pune o pălărie peste. Varza ajută și în problemele cu varicele, caz în care se aplică frunze de varză proaspătă pe locurile afectate și se pune un bandaj deasupra. Atenție! Dacă simțiți o senzație de arsură, îndepărtați imediat compresa.

Varza – Ce boli vindecă și care sunt proprietățile curative? Proprietățile curative ale acestei legume sunt cunoscute încă din primii ani de cultivare. Vechiul scriitor și general roman, Mark Portius Cato cel Bătrân, în tratatul său „Agricultura”, a lăudat varza: „Dacă până la consumul de varză ați avut vreo boală, aceasta va alunga durerea din cap și ochi și te va vindeca”.

Așadar, care sunt mai exact bolile pe care le poate vindeca varza?

Insomnie
Cefalee
Ajută la vindecarea rapidă a rănilor și arsurilor superficiale
Excelent pentru întărirea corpului

Frunzele sunt utilizate în boli reumatice, radiculită și boli guturoase
Accelerează peristaltismul intestinului și ne scapă de toxinele acumulate din sistemul digestiv
Se pot folosi ca comprese analgezice
Tratează glanda tiroidă

Excelent în caz de diabet și boli de rinichi
Conține substanțe antiinflamatoare și antimicrobiene
Conține vitamina B unică care ajută la tratarea ulcerului duodenal și ulcerului gastric
Tratează căderea părului
Remediu natural pentru constipație, colită, tuberculoză, boli hepatice, infecții intestinale, obezitate, scleroză cardiacă
Favorizează vindecarea oaselor și creșterea părului