Usturoiul în vin roșu – Vindecă peste 100 de probleme – Cum se folosește

Acest remediu pe bază de plante combină perfect proprietățile benefice ale usturoiului și vinului roșu. Din combinația acestor două ingrediente rezultă un amestec capabil să prevină multe boli prin curățarea sângelui, întărirea sistemului imunitar, eliminarea colesterolului rău, îmbunătățirea activității sistemului cardiovascular, eliminarea excesului de sare din organism, creșterea rezistenței, combaterea diverselor infecții și aportul de energie.

Pentru această rețetă recomandă să folosiți usturoiul de la bunicuțele din piață și nu cel chinezesc din supermarketuri. Usturoiul chinezesc conține cantități mari de arsenic și are proprietăți terapeutice mai mici.

Cum se prepară remediul cu usturoi și vin roșu?

Aveți nevoie de 12 căței de usturoi și 500 ml de vin roșu de înaltă calitate. Curățați usturoiul și amestecați-l cu vinul într-un borcan de sticlă. Închideți borcanul ermetic și lăsați la macerat timp de 14 zile într-un loc răcoros și ferit de lumina soarelui. Agitați borcanul de 2-3 ori în fiecare zi.

După 14 zile, filtrați lichidul și transferați-l într-un vas opac. Se recomandă 2 sau 3 lingurițe pe zi, în cure de câte 1 lună. Acest tratament naturist se poate urma de două ori pe an.

Consumul moderat de vin roșu are numeroase beneficii pentru sănătate care se datorează resveratrolului și flavonoizilor din compoziția sa. Potrivit cercetătorilor americană și europeni, resveratrolul are o acțiune antioxidantă de 20 de ori mai mare decât a vitaminei C și de 50 de ori mai puternică decât a vitaminei E, motiv pentru care este capabil să protejeze împotriva unui spectru larg de radicali liberi. De asemenea, reduce și demineralizările, previne și câteva tipuri de cancer, metastaza la oase și este adjuvant în tratamentul cataractei, glaucomului, degenerescenței maculare și în boala Alsheimer.

Mai mult, potrivit unui studiu recent publicat în prestigioasa revistă Science, resveratrolul blochează răspândirea celulelor canceroase în timpul a trei stadii importante de dezvoltare. În cadrul unui experiment în care s-a administrat unor șoareci resveratrol timp de 18 săptămâni, s-a putu dovedi clar că tumorile de piele s-au redus cu 96%.

În ceea ce privește usturoiul, acesta a fost folosit în întreaga lume ca un bun antiseptic și vermifug și era considerat cel mai bun medicament împotriva epidemiilor de gripă sau alte boli. Are acțiune anticancerigenă, antihemoragiică, anticlerotică, antibacteriană și antihelminitică.