Citiți Rugăciunea către Sfântul înger păzitor. Părintele Cleopa spunea că face minuni

Părintele Cleopa mărturisea că puterea acestor cuvinte este foarte mare și că, rostită constant, ne fereste de orice rău lumesc.

Iată mai jos textul rugăciunii!

“Sfinte îngere, cel ce stai înaintea la al meu suflet, nu mă lăsa pe mine, nici nu te depărta de mine.

Nu da loc celui viclean, ca să-mi stăpânească sufletul.

Întărește mâna mea cea slabă și neputincioasă și mă îndreptează la calea cea drepta. Așa, sfinte îngere al lui Dumnezeu, păzitorul și acoperitorul sufletului meu celui, iartă-mi toate cu câte te-am mâhnit în toate zilele mele și orice am greșit în această zi.

Acoperă-mă în această noapte și mă păzește de toată ispita celui potrivnic, ca să nu mânii cu nici un păcat pe Dumnezeu; și te roagă pentru mine către Domnul, ca să mă întărească întru frica Sa și vrednic să mă arate pe mine, robul Său, bunătății Sale.

Amin”.

Părintele Arhimandrit Ilie Cleopa, unul din cei mai cunoscuţi duhovnici şi predicatori pe care i-a avut Mănăstirea Sihăstria şi Moldova, s-a născut pe 10 aprilie 1912, în comuna Suliţa, din judeţul Botoşani, fiind botezat Constantin. Era al cincilea din cei zece copii pe care i-a avut familia Alexandru şi Ana Ilie.

A fost ucenic al părintelui Paisie Olaru şi, în 1929, la vârsta de 17 ani, s-a alăturat obştii schitului Sihăstria, alături de fratele mai mare, Vasile. Constantin a fost uns în monahism în august 1937, primind numele Cleopa.

Mai târziu, a ajuns egumenul schitului şi apoi a fost făcut arhimandrit când lăcaşul s-a ridicat la rang de mănăstire. Timp de 34 de ani neîntrerupt, din anul 1964 şi până în 1998, Ilie Cleopa a fost stareţ al mănăstirii Sihăstria, din Neamţ.