De Salvat – Cea mai bună garnitură – Salată delicioasă și crocantă de varză – Rețeta

Dacă vă place varza, trebuie neapărat să pregătiți această salată delicioasă, crocantă, super aromată din ea. Nu lasă pe nimeni indiferent!

INGREDIENTE:
-o varză albă (2650 g);
-un morcov (350 g);
-5 căței de usturoi;
-75 ml de ulei;
-sare — după gust;

-3 linguri de zahăr;
-3 lingurițe de coriandru prăjit și măcinat;
-o lingură de boia de ardei dulce;
-boia de ardei iute — după gust;
-2 lingurițe de curcuma măcinată;
-1-2 linguri de oțet de masă 70% (după gust).

MOD DE PREPARARE:
1.Tăiați varza sub formă de cuburi. Puneți-o într-un bol adânc. 2.Adăugați o lingură rasă de sare (sau după gust). Amestecați foarte bine, desfăcând frunzele de varză.

3.Puneți varza deoparte pentru 30 minute, ca să se săreze și să-și elibereze sucul. Amestecați-o și frământați-o ușor din când în când. Dacă ați sărat prea tare varza, puteți să o spălați sub jetul de apă după ce-și va elibera sucul.

4.Dați morcovul prin răzătoarea, care transformă produsele în fâșii lungi și subțiri. Adăugați-l în varză. Amestecați. 5.Separați varza și morcovul de sucul din bol, storcându-le ușor cu mâinile și transferându-le în alt bol. 6.Încingeți bine uleiul.

7.Adăugați zahărul, coriandrul măcinat, boia de ardei dulce, curcuma măcinată și oțetul de masă în salată. De asemenea, adăugați boia de ardei iute, punând-o în mijlocul bolului.

8.Turnați uleiul încins peste boia de ardei iute. 9.Amestecați foarte bine salata. 10.Acoperiți-o cu un capac și lăsați-o să se pătrundă pe parcursul a 8-10 ore sau peste noapte. 11.Serviți salata cu multă plăcere!