De Salvat – Cum să decojești rapid ouăle după ce le-ai fiert – Trucul pe care puține persoane îl știu

Multe persoane obișnuiesc să mănânce ouă dimineața, asta pentru ca o sursă de proteină scăzută în calorii și sunt ideale pentru mic dejun sănătos. Dacă optezi pentru ouă fierte trebuie să știi trucul care le va face să se decojească mult mai rapid. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!

Oăule sunt sunt bogate în proteine, iar de cele mai multe ori pot fi consumate, atât fierte, cât și prăjite. Pentru cei care optează pentru fierbere trebuie să știe trucul care le va face să se decojească mult mai rapid.

Cum să decojești rapid ouăle după ce le-ai fiert
Vreți să nu vă mai chinuiți să fierbeți ouăle? Dacă nu vă place să le curățați de coaja trebuie să țineți cont de următorul sfat. Un om de știință în domeniul alimentar a împărtășit un truc culinar pentru a îndepărta coaja ouălor mult mai rapid

În primul rând, acesta sfătuiește să se folosească produse care nu sunt prea proaspete deoarece coaja tinde să se lipească mai mult în aceste cazuri. Mai mult de atât dacă vrei ca decojirea să fie mult mai ușoară trebuie să puneți un praf de bicarbonat de sodiu în tigaie în timp ce le fierbeți.

Cât timp se fierb ouăle
Ouăle se fierb în funcție de preferințe și de modul în care vrei să iasă. Dacă vrei să le servești mai moi, ele vor trebui să stea în apă patru minute, iar dacă vrei să fie tari se vor ține în jur de 10 minute.

Dacă ouăle au fost luate din frigider, acestea trebuie lăsate în jur de 30 de minute la temperatura camerei deoarece dacă le vei introduce în apă riscă să se spargă atunci când le vei fierbe.