Pentru Gospodine – Usturoi murat în ulei, pentru iarnă – se va termina imediat, atât este de bun – Rețeta

Usturoiul murat în ulei este o rețetă simplă și delicioasă care poate fi pregătită pentru a avea usturoi aromat și ușor picant la îndemână pentru a adăuga gust oricărei mese.

Iată cum să pregătiți usturoi murat în ulei pentru iarnă:

Ingrediente: Usturoi / Ulei de măsline extravirgin / Frunze de dafin, piper boabe și alte ierburi aromatice (opțional) / Sare / Sticle sau borcane de sticlă sterilizate.

Desfășurați capetele de usturoi și separați cu grijă cățeii, încercând să păstrați coaja intactă. Puteți alege să folosiți cât de mult usturoi doriți.

Spălați și sterilizați bine sticlele sau borcanele de sticlă, inclusiv capacele. Acest lucru va ajuta la prevenirea dezvoltării bacteriilor dăunătoare.

Așezați cățeii de usturoi în sticlele sau borcanele sterilizate. Puteți adăuga și câteva frunze de dafin, boabe de piper sau alte ierburi aromatice pentru a da un gust suplimentar.

Turnați ulei de măsline extravirgin peste usturoi, asigurându-vă că cățeii sunt complet acoperiți. Uleiul va conserva usturoiul și va adăuga un gust delicios. Asigurați-vă că nu rămân bule de aer în borcan, deoarece acestea pot cauza mucegai.

Presărați puțină sare în fiecare borcan sau sticlă. Sarea va ajuta la conservarea usturoiului și va adăuga arome. Închideți ermetic borcanele sau sticlele cu capacele lor.

Depozitați usturoiul murat în ulei într-un loc răcoros și întunecat. După câteva săptămâni de conservare, usturoiul va căpăta o aromă bogată. Puteți să-l folosiți pentru a adăuga gust la salate, paste, prăjituri sau alte preparate.

Usturoiul murat în ulei este o modalitate excelentă de a păstra usturoiul pentru sezonul de iarnă și este un ingredient versatil care poate adăuga o notă delicioasă multor feluri de mâncare.