Rețetă pentru Gospodine – Dulceața care îți va stimula simțurile – Gustul ei te va face să o mănânci zi de zi

Dintre toate dulcețurile care există pe lume, cea din corcodușe roșii sau galbene are un gust aparte. Și asta pentru că ne amintește de vremea copilăriei. Iată o rețetă de dulceață de corcodușe care se pierde în istorie.

Mod de preparare
Pentru prepararea acesteia aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg corcodușe sau zarzăre nu foarte coapte, 1 kg zahăr, 200 ml apă și optional, vanilie și un baton de scorțișoară.

Pentru ca dulceața să aibă un gust extraordinar, ar fi bine dacă ați folosi corcodușe roșii și galbene, în proporții egale.

Se spală fructele, se curăță de codițe și frunze și se aruncă sâmburii. Dacă aceștia ies mai greu, aveți nevoie de un truc: apăsați puțin fructul între degete și cu un vârf de cuțit crestați în partea de sus, apoi strângeți fructul.

Faceți un sirop din zahăr și apă și lăsați să fiarbă în jur de trei minute, adăugați apoi fructele și dați într-un clocot timp de patru minute.

Aveți grijă să luați spuma. Luați vasul de pe foc și acoperiți cu un ștergar umed, apoi lăsați la răcit.

După câteva ore, scoateți fructele cu o paletă. Puneți din nou siropul la fiert până se îngroașă și adăugați vanilie și scorțișoară ca să fiarbă împreună.

Când siropul are consistența mierii, adăugați fructele și mai lăsați la fiert încă două-trei minute. Puneți cratița deoparte și acoperiți din nou cu o cârpă udă. După ce se răcește complet, puneți dulceața în borcane sterilizate în prealabil.